Verkstadsdatorn Getac F110

Verkstadsdatorn Getac F110 är en stryktålig platta som är lämpad för bilverkstadens tuffa miljö och passar lika bra för diagnostikprogrammen Bosch KTS och/eller AutoCom CDP+

Tålig

Kyla, värme, regn eller damm spelar ingen roll, Getac F110 är byggd för tuffa tag.

Framtidssäker

Getac F110 har den senaste tekniken som Intel iCore processor, 8GB RAM, SSD-disk, Windows 10.

Generös garanti

Om datorn mot förmodan skulle gå sönder ingår 3-års garanti och drulleförsäkring utan extra kostnad.

Ett av de absolut viktigaste verktygen en bilverkstad använder dagligen är verkstadsdatorn, en dator som förväntas fungera hela tiden tillsammans med diagnostiksystem som exempelvis CDP+ från AutoCom eller KTS från Bosch.

Erfarenheten visar något annat ute på bilverkstäderna där verkstadsdatorn inte används på det sätt man önskar då verkstadsdatorn, ofta en stationär dator eller större bärbar dator, inte kan bäras med eller tål den miljö som en bilverkstad innebär.

MECA kan nu erbjuda en extremt stryktålig verkstadsdator anpassad just för bilverkstäder och de krav som ställs på en väl fungerande verkstadsdator.

Getac F110 som verkstadsdatorn heter är väldigt tålig och kan utan problem användas både inom-, och utomhus som vid diagnostiktillfället i bilen eller då regenerering av partikelfilter ska utföras. Vidare kan Getac F110 med fördel användas med handskar vid oljebytet eller när en bild ska tas på ett oljeläckage som upptäckts då bilen är upphissad. Detta även om smältvatten droppar på plattan från fordonet under vintertid.

Getac F110 har hög prestanda, använder den absolut senaste tekniken och kommer vara bilverkstadens verkstadsdator under flera år. Dessutom har vi lagt till en kraftfull garanti under de tre första åren för ett bekymmersfritt användande. Getac F110 har som standard en lagringskapacitet på 256GB som räcker för att installera både CDP+ från Autocom samt KTS från Bosch. För dig som enbart använder ett av diagnostikprogrammen räcker 128GB SSD och för dig där endast det bästa är gott nog finns 512GB lagringsutrymme att tillgå.

Vi rekommenderar även tillhörande bordsdocka som blir den naturliga platsen att ställa verkstadsdatorn i när den inte används. Då laddas batterierna och bordsdockan används även för att ansluta extern skärm, tangentbord, skrivare mm för att få en bättre översikt vid beställning av bildelar, utskrifter och mycket mer.

För mer information kontakta Er representant på MECA.

Bords-, och laddningsstation

Med dockningsstationen får man ett bekvämt och enkelt sätt att ladda verkstadsdatorns batterier då den inte används och dessutom blir den en extra arbetsstation då man på baksidan av dockningsstationen kan ansluta extern skärm, tangentbord, mus, skrivare och mycket mer. Vi rekommenderar bordsdockan för en enklare och effektivare verkstadsarbete.

Mer information

Garantier

3-års garanti med drulleförsäkring?

Diagnostikdatorn Getac F110 levereras med 3-års garanti med tillhörande förstärkt garanti för oförutsedda händelser. Det innebär att i princip oavsett orsak kommer diagnostikdatorn repareras kostnadsfritt, dock har tillverkaren rätten att neka kostnadsfri reparation om det visar sig att enheten medvetet utsatts för skadlig hantering.

Vid behov av reparation måste ett ärende skapas hos Getac varvid diagnostikdatorn hämtas upp på önskad adress och efter ca. en vecka returneras diagnostikdatorn åter till samma adress. Hur man skapar ett konto och ett reparationsärende finner du nedan.

Skapa ett konto och reparationsärende!

Om diagnostikdatorn behöver skickas in för reparation, följ nedan instruktioner.

 • Klicka på denna länk för att komma till Getacs servicesida: Service/garanti
 • Skapa ett konto om du inte redan har det genom att välja “New User”
 • Fyll i alla uppgifter och klicka på knappen “SUBMIT”
 • Nu har skapat ett konto och kan nu logga in genom att knappa in USER ID samt lösenordet: Service/garanti
 • Välj sedan “REGISTER SR (CAR)
 • Fyll i nödvändig information som
  – serienummer (finns under batterierna på baksidan av verkstadsdatorn)
  – modell F110 G3 eller F110 G4
  – symptom (bästa möjliga alternativ)
  – kompletterande felbeskrivning (på engelska)
  – eventuella inloggning och lösenord till verkstadsdatorn
  – kryssa i om ni skickar med ex. AC adapter, batteri osv.
  – kryssa i att ni accepterar villkoren
  – klicka på “APPLY”
 • Nu är serviceärendet registrerat och verksatadsdatorn kommer att hämtas senast nästkommande arbetsdag.

Reparationstiden är normalt ca. 1 vecka (inklusive tiden för frakt fram och tillbaka)

Support gällande Autocom CDP+ samt Bosch KTS

Support för diagnostikprogrammen CDP+ samt KTS

ProMeister Academy tillhandahåller support av diagnostikprogrammen CDP+ samt KTS och skall kontaktas vid behov av support.
Mer information kan också erhållas på ProMeister Academys hemsida
ProMeister Academy nås på telefonnummer 08-464 00 60

Övrigt gällande Autocoms programvara CDP+

Montering av speciallucka till Autocom CDP+ hårdvarunyckel

För att verkstadsdatorn ska tåla regn, snö, fukt och damm med hårdvarunyckeln installerad (krävs för CDP+) är det viktigt att byta ut den lucka som normalt sitter monterad på verkstadsdatorn till den speciallucka som följer med leveransen av verkstadsdatorn. Bytet går snabbt att utföra (bara några minuter). Spara originalluckan i fall du skulle behöva skicka in verkstadsdatorn för reparation.

Klicka på nedan länk för att ladda hem en kortfattat instruktion om hur du byter luckan. OBS: Var försiktig och dra inte åt de små skruvarna för hårt.

[download id=”1104″]

Övrigt om Bosch programvara KTS

Nedladdning av installationsprogram gällande Bosch KTS 560/590

Ibland saknas en drivrutin/fil som heter GVCI-Platform-Setup.exe vid installation av KTS 560/590 i s.k. autoläge som normalt finns på en installationsskivan (Bosch A1 2017/1). Om den saknas kan du ladda hem den genom att klicka på nedan länk och sedan installera KTS 560/590 i s.k. manuellt läge. När filen laddats hem klickar du på filen varvid nödvändiga drivrutiner installeras på verkstadsdatorn..

OBS: Ibland tar det mellan 30-60 sekunder innan nedladdningen påbörjas.
[download id=”1109″]